’90 HONDA NX650 TRACKER/SCRAMBLER

De Honda Dominator NX650, een 4 takt 1-cilinder met een hoge fun-factor!

Aan deze Honda Dominator zitten een hoop custom aanpassingen.
Laten we beginnen met de wielen, de originele velgen waren qua looks niet ideaal. Een 21” voor en 17” achter gaven hem niet echt het sportieve uiterlijk, dus een mooie set Excel velgen met 18” achter en 19” voor zagen er super uit onder de motor!
De voorvork is inwendig verlaagd, en de achter schokbreker is wat stugger gemaakt door custom laser gesneden RVS bussen te plaatsen.
Alle elektronica is wat versimpeld en de schakelaar bedrading gaat geheel door de binnenkant van het stuur. Natuurlijk is ook de achterkant aangepast en een handgemaakt zadel, helemaal custom made door de eigenaar zelf! Nog een paar beugels gemaakt om de oude Zundapp tank op te monteren, welke voor een mooi uiterlijk zorgt vanwege zijn kleine formaat.

NX650 Dominator Scrambler/tracker Raw Metal Racers

Een tracker/scrambler is natuurlijk een soort “all-terrain” motor, en daarbij kan een mooie set spatborden natuurlijk niet ontbreken. Deze 2 spatborden zijn handgemaakt uit een 2mm Aluminium plaat op het Engels-wiel (zoals ook in de video te zien is).
Na alle modificaties en opbouwen van de motor, is hij nog op de Tovami testbank gegaan om er voor te zorgen dat het lucht/brandstof mengsel juist afgesteld was.
Bedankt Mark Meisner (Mark Meisner Motografie) voor het maken van de foto’s toen je langs kwam voor een bakje koffie en een biertje!

– Raw Metal Racers – Built to perfection –