’88 HONDA VT1100 BOBBER

Chris vroeg me om zijn motor om te bouwen naar een mooie Bobber.

Het eerste waar ik mee begon is het compleet schoonmaken van de motor om goed te kunnen bepalen welke delen allemaal opnieuw in de lak moesten.
De eerste video begint met het deels demonteren van de motor. Daarna heb ik de passagier voetsteunen eraf geslepen, de frame buizen glad geslepen, helm haak gedemonteerd en deze gaten dichtgelast.
De lange uiteinden van het subframe, waaraan het originele achterspatbord ook bevestigd was, zijn ingekort en in een mooie vorm geslepen. Nadat ik een paar mooie eindstukken had gemaakt (van 1,5mm plaatstaal) heb ik deze met TIG op het frame gelast.
Toen deze gelast waren ben ik begonnen met het op maat maken van het achterspatbord. Het spatbord is bevestigd aan de achterbrug met mooie RVS beugels.
Zoals je in de video ziet plaats ik 3 grote moeren aan de binnenkant van het spatbord, dit is om overal dezelfde ruimte te houden tussen het spatbord en de achterband tijdens het maken van de beugels.
Vervolgens ben ik een km-teller beugel gaan maken. De originele heb ik afgeslepen en hieraan heb ik een mooie beugel gelast die goed bij het uiterlijk van de motor past.
De bedrading was zo voor elkaar, aangezien het alleen om de bedrading van de startknop, koplamp, achterlicht en signaal van het remlicht ging.

RAW METAL RACERS VT1100 BOBBER

De brandstoftank en spatborden zijn gewrapt in “3M gloss storm grey”.

Laten we beginnen met de tweede video, als eerst heb ik 2 flens busjes gedraaid waarmee de zadelveren aan de onderste zadelplaat gemonteerd worden. Daarna zijn de carburateurs gedemonteerd, omdat de motor al meer dan 2 jaar stil stond zat er nogal wat vervuiling in de vlotterbak en sproeiers.
Wanneer je carburateurs demonteert, inspecteer dan altijd het gasschuif-membraan voor eventuele scheuren. Wanneer er scheurtjes in zitten (al zijn dit haarscheurtjes), zal dit er voor zorgen dat de gasschuif niet volledig open gaat vanwege vacuüm verlies, en je daarom dus vermogen verliest.
De achterveren, achterwiel, achterrem en uitlaat zijn opnieuw geïnstalleerd.
Aan de voorkant zijn de nieuwe kilometerteller en handgemaakte beugel weer samen met de koplamp gemonteerd.
Na het monteren van de grijs gewrapte onderdelen en wat fijn afstellen van de carburateurs was het tijd voor een testrondje. Hij reed fantastisch (maar wat verwacht je anders met een Honda!?).

 

Kijk ook deze gave video’s over het bouwen van de motor, en voor meer video’s kijk je op  Facebook en YouTube !